Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Őrizzük meg hagyományainkat!

2014.06.16

 

2014-05-23-13.11.06.jpg

 

Őrizzük meg hagyományainkat!
 
A magyar jelképrendszerrel ellátott képzőművészeti alkotások energiával, élettel töltik meg otthonunkat. Sokkal jobban ki tudják fejteni ránk nézve áldásos hatásukat, mint különböző népek jelképrendszerei, hiszen a magyar motívumvilág együttrezdül a belső MAG-unkkal,
Ezeket a jelképeket többféle formában jeleníthetjük meg az életünkben.
Az otthonunk díszítésén kívül, a ruházatunkon megjelenítve, óriási erőt és védelmet adnak számunkra. Hisz ezekben a motívumokban maga a Teremtés van benne.
Gyógyító célra is felhasználhatjuk őket. Én festettem selyemből, magyar motívumokkal ellátott gyógyító derékaljat, sálakat, kendőket, képeket, és a visszajelzések csodálatosak.
Ezek a szimbólumok nemcsak díszítő szimbólumok, hiszen magát az Egységet jelenítik meg, azt a teremtési fázist, amelyre éppen szükségünk van. Gyógyító célból készíthetünk személyes mandalát akár egy sima kartonpapírra is, amire ráhelyezzük azt a vizet, amit a nap folyamán elfogyasztunk. Elláthatjuk különböző megerősítésekkel, attól függően mit akarunk elérni, mi a fontos életünkben.
Pl, a szimbólum alá, (köré) felírjuk,- egészség, boldogság, gazdagság, egyensúly, áldás,- ehhez hasonló szavakat. Tudjunk, hogy minden szónak rezgése van, és ezek áldáskánt hatnak vissza ránk.
Ajánlatos pár órát rajtatartani a vizet, hogy átvegye a rezgéseket. A víz üzenetéről szóló videók ezen az oldalamon találhatóak.
http://www.leleklang.eoldal.hu/cikkek/a-viz-uzenete.html
Gyógyító Selymeimről készült képeket az alábbi oldalon találják:
http://gyogyitoselymek.blogspot.hu/
Magyaros motívumokkal ellátott selymeim:
http://lendvaykati.blogspot.hu/

Egy pillanatra még visszatérve a magyaros motívumokkal ellátott ruhákra, kiegészítőkre,
Tiszta szívből kívánom mindenkinek, hogy bátran és büszkén viseljék ezeket a szépségeket, mert erő rejlik benne. Hisz egyáltalán nem mindegy mit hordunk magunkon, minek adunk energiát.
Ezeknek a szimbólumoknak mind jelentése van, a színek hatásáról már nem is beszélve. A lakásban elhelyezett különböző ősi motívumoknak, szimbólumoknak is higgyék el, mágikus ereje van. Javaslom, legyünk büszkék magyarságunkra, és bátran vállaljuk azt. Áldás!
Szeretettel: Feketéné Lendvai Katalin

boldogasszony-pecsetje.jpg

 
A magyar hitrendszer, szokásrendszer, történelem, néphagyomány, a magyar konyha, díszítőművészet, zene, tánc egységes rendszert alkotnak, amelyben minden mindennel összefügg.
Ez az a rendszer, amely a magyar embert élteti, életerővel látja el. Ez a rendszer adja a gyökereinket.
A gyökereinket azonban nekünk is éltetni kell, hiszen lomb nélkül fa előbb-utóbb elszárad.
Ha tehát nem használjuk a saját hagyományainkat, szép lassan „nemzeti öngyilkosságot” követünk el.
Amikor idegen szokásokat teszünk magunkévá, idegen erőt, idegen népeket erősítünk.
A magyar hagyomány és jelképrendszer egyébként is sokkal teljesebb és tisztább tudást ad nekünk, mint bármelyik más nép tudása, hiszen a magyar tudásból alakult ki a legtöbb nagy földi kultúra, mindennek egy ez az alapja. Színia
 

Folyt köv.